Fotoshoot met Shelby

Ik werd laatst gevraagd om foto’s te maken voor Shelby haar eindexamen. Shelby is een vriendin van mij die in haar laatste jaar van het conservatorium in Rotterdam zit en nu alles moet gaan regelen voor haar eindexamen concert en daar horen dus ook foto’s bij voor op de posters die binnenkort rond komen te hangen in het conservatorium.

Gelukkig waren er al snel ideeën en wilde we gaan fotograferen bij de Samsung Pink Wall in Rotterdam. Helaas ging de dag niet helemaal zoals gepland en kwamen we er achter dat de muur helemaal beklad was met blauwe graffiti. Normaal ben ik wel een fan van graffiti omdat er vaak kunstwerken uitkomen, die echt heel gaaf zijn om naar te kijken. Je weet ook gewoon dat mensen er veel tijd in hebben gestoken en dat dit is waar ze heel goed in zijn, dat is iets wat ik heel erg kan waarderen. Wat ik niet kan waarderen zijn mensen die een verf spuitbus kopen en dan maar een paar strepen over iemand anders z’n kunstwerk spuiten. Hartstikke zonde!

De dag dat wij gingen fotograferen was toevallig ook de dag dat ze de muur weer opnieuw roze gingen verven en het blauw weg gingen halen van de stukken die je ook kunstwerken zou kunnen noemen.

Er moest eerst een lichte kleur over het blauw geverfd worden en dat werd uiteindelijk lila en gelukkig zag dat er goed uit op de foto.

Het was al een best koude dag dus tussen de foto’s door moest Shelby steeds haar sjaal om doen om het vol te kunnen houden in haar witte jurk.

Uiteindelijk zijn er een aantal toffe foto’s uitgekomen en die wil ik je zeker laten zien!

Buiten foto’s maken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Het belangrijkste waar je rekening mee moet houden (vind ik) is licht. Met licht kan je heel erg bepalen wat voor soort foto’s er uit komen. Ik heb er voor gekozen om met natuurlijk licht te fotograferen maar je had ook makkelijk een flitser of een studio lamp met softbox mee kunnen nemen. De reden waarom ik voor natuurlijk licht heb gekozen is omdat het een beetje een grauwe dag was dus er waren geen harde schaduwen op het gezicht te zien. Alle schaduwen die er dan op dat moment zijn vallen ook nog eens op de goede plaatsen, gewoon omdat het licht van de zon komt.

Maak jij ook wel eens foto’s, zo ja wat voor fotografie vind jij het allerleukst? Laat het me weten in de comments!

 

Neem ook een kijkje op Shelby haar Facebook account waar zij haar muzikale avonturen deelt!

Foto’s maken met vlogger Glenn

Glenn Eilbracht is een vlogger uit Papendrecht en is vorig jaar juli begonnen met vloggen rond het moment dat ik hem leerde kennen, en wat was het geweldig om hem te zien groeien.

Glenn stelde een keer voor om een fotoshoot te doen voor zijn vlog en dat vond ik natuurlijk een hartstikke goed idee, ik was aangenomen bij de Willem de Kooning academie voor fotografie en begon net met ideeën voor het opzetten van deze blog.  Alles bij elkaar zorgde ervoor dat ik nog meer zin had om deze blog te beginnen en ik had gelijk m’n eerste verhaal om over te schrijven in de planning.

Natuurlijk moesten we nog een datum plannen waarop we deze vlog gingen maken. Glenn had het aardig druk en ik was ook druk aan het werk. Gelukkig hadden we beide een vrije zondag gevonden.  Het was de bedoeling dat het lekker weer zou zijn voor de foto’s dus we hielden allebei het weer goed in de gaten en oh wat was dat drama zeg. De ene dag zou het volgens de app alleen maar regenen en de andere dag zou het weer ongelofelijk warm zijn met alleen maar zon. We hebben het maar afgewacht en gelukkig was het heerlijk weer, misschien zelfs een beetje te warm haha.

Glenn zit volgens mij altijd vol goede ideeën. Hij kwam met het idee om niet alleen een fotoshoot te doen maar om mij een beetje uit te dagen door er een verrassingselement in te stoppen, een paar verrassingslocaties om precies te zijn. Op die manier kon ik me niet voorbereiden op wat voor foto’s ik kon gaan maken en hoe de belichting zou kunnen zijn.

De eerste locatie was bij de smalle steeg, een locatie waarvan ik niet wist dat deze zo bijzonder was. Toch bleek het een ontzettend leuke locatie te zijn om foto’s te maken. Het is zo gaaf dat de muren zo dichtbij elkaar staan zo hoef je je niet te druk te maken om de omgeving en de muren geven juist een hele gave sfeer, een beetje urban zou je bijna kunnen zeggen.

De tweede locatie was de skatebaan, een plek waar ik vaker kom om foto’s te maken of om zelf een beetje te leren skateboarden. Het was gelukkig erg rustig dus we vielen geen skateboarders lastig en konden lekker op ons gemak foto’s maken. Glenn had hier zijn YouTube shirt aan en ik kreeg gelijk het idee om foto’s te maken die hij kan gebruiken voor de promotie van z’n kanaal dus zette ik hem op een “stoere” locatie neer met z’n vlog camera in z’n hand.

Op naar de allerlaatste locatie, de kauwgom muur. Iedereen die uit Dordrecht komt kent de kauwgom muur wel. Het was hier wel belangrijk dat je niet te dicht bij de muur ging staan of lopen omdat je mogelijk een stukje kauwgom van de muur kon meenemen zonder dat je het door had.

Hier hebben we verschillende poses uit geprobeerd waaronder een stukje naar voren lopen wat er voor zorgde dat er beweging in z’n jas en überhaupt het beeld kwam.

Ik kon het natuurlijk niet laten om tijdens het drinken nog wat vragen aan Glenn te stellen.

 

Wat is voor jou de reden geweest om te beginnen met vloggen?

Vroeger was mijn passie al om filmpjes te maken voor familie, m’n nichtje, m’n vrienden, al ik had toen niet zoveel vrienden omdat ik gepest werd maar ik vond het toen gewoon heel erg leuk maar heette het nog niet vloggen. Het was toen gewoon leuke video’s maken en monteren. Ik heb vroeger ook veel met windows movie maker gemonteerd en ik werd daar gewoon heel vrolijk van. Het gaf me een beetje een oppepper in wat moeilijkere tijden en daardoor kon ik wel ook wel m’n ei er in kwijt, niet alleen met m’n website tegen pesten die later kwam maar ook dus door het maken van filmpjes. En nu heb ik het eigenlijk gewoon weer opgepakt.

 

Wat vind je het allerleukst aan het vloggen?

Het allerleukste aan vloggen vind ik dat ik er energie uit haal, dat mensen eigenlijk altijd wel leuk reageren en dat je op plekken komt waar je normaal niet zo snel aan denkt. Het is niet dat ik speciaal plekken ga uitzoeken voor het vloggen behalve vandaag want dit is dan op locatie met een verrassingselement voor jou om het nog leuker te maken en het is wat spannender voor jezelf. Dat vond ik ook wel een leuke uitdaging voor jouw maar het leukste aan vloggen vind ik dat het niet geregisseerd is en dat niks moet maar wel alles kan.

 

Heb je daar een leuk voorbeeld van, iets waarvan je dacht dat dat nooit zou gebeuren?

Ik heb verschillende hoogte punten zoals de gaypride in Amsterdam op de boot, dat was echt super leuk om mee te maken en dat ik Randy Fenoli van “Say yes to the dress” op TLC heb mogen ontmoeten tijdens een event waar ik voor was gevraagd. Maar je komt ook op plekken waar je voor wordt uitgenodigd zoals het Keukenhof en ik had nooit gedacht dat ik bloemen interessant zou vinden, normaal denk je “bloemen zijn wel leuk” maar als je daar dan bent denk je echt van “wauw dit had ik echt niet gedacht”.  Ik vond het echt heel mooi en dat is dan leuk om aan je kijkers te laten zien. Dus eigenlijk de hoogte punten uit m’n leven laat ik aan m’n kijkers zien.

 

Heb je tips voor mensen die willen beginnen met vloggen?

Ja gewoon doen en als je er plezier in hebt gewoon door blijven gaan! Wat andere mensen er ook van zeggen, mensen die het stom vinden of die het raar vinden, gewoon lekker doen waar je zin in hebt. Als je er talent voor hebt dan ken je echt een eind komen of juist als mensen er blij van worden maar ook als er maar 1 iemand kijkt is het helemaal perfect, tenminste voor mij wel! Ik ben al blij als er 1 iemand kijkt.

 

Ik heb echt een hele leuke dag gehad ondanks dat ik het toch wel moeilijk vond om voor de camera te staan i.p.v. achter de camera.

Vergeet niet om een kijkje te nemen op Glenn z’n YouTube kanaal!