Photoshoot, Shelby

Ik werd laatst gevraagd om foto’s te maken voor Shelby haar eindexamen. Shelby is een vriendin van mij die in haar laatste jaar van het conservatorium in Rotterdam zit en nu alles moet gaan regelen voor haar eindexamen concert en daar horen dus ook foto’s bij voor op de posters die binnenkort rond komen te hangen in het conservatorium.

Gelukkig waren er al snel ideeën en wilde we gaan fotograferen bij de Samsung Pink Wall in Rotterdam. Helaas ging de dag niet helemaal zoals gepland en kwamen we er achter dat de muur helemaal beklad was met blauwe graffiti. Normaal ben ik wel een fan van graffiti omdat er vaak kunstwerken uitkomen, die echt heel gaaf zijn om naar te kijken. Je weet ook gewoon dat mensen er veel tijd in hebben gestoken en dat dit is waar ze heel goed in zijn, dat is iets wat ik heel erg kan waarderen. Wat ik niet kan waarderen zijn mensen die een verf spuitbus kopen en dan maar een paar strepen over iemand anders z’n kunstwerk spuiten. Hartstikke zonde!

De dag dat wij gingen fotograferen was toevallig ook de dag dat ze de muur weer opnieuw roze gingen verven en het blauw weg gingen halen van de stukken die je ook kunstwerken zou kunnen noemen.

Er moest eerst een lichte kleur over het blauw geverfd worden en dat werd uiteindelijk lila en gelukkig zag dat er goed uit op de foto.

Het was al een best koude dag dus tussen de foto’s door moest Shelby steeds haar sjaal om doen om het vol te kunnen houden in haar witte jurk.

Uiteindelijk zijn er een aantal toffe foto’s uitgekomen en die wil ik je zeker laten zien!

Buiten foto’s maken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Het belangrijkste waar je rekening mee moet houden (vind ik) is licht. Met licht kan je heel erg bepalen wat voor soort foto’s er uit komen. Ik heb er voor gekozen om met natuurlijk licht te fotograferen maar je had ook makkelijk een flitser of een studio lamp met softbox mee kunnen nemen. De reden waarom ik voor natuurlijk licht heb gekozen is omdat het een beetje een grauwe dag was dus er waren geen harde schaduwen op het gezicht te zien. Alle schaduwen die er dan op dat moment zijn vallen ook nog eens op de goede plaatsen, gewoon omdat het licht van de zon komt.

Maak jij ook wel eens foto’s, zo ja wat voor fotografie vind jij het allerleukst? Laat het me weten in de comments!

 

Neem ook een kijkje op Shelby haar Facebook account waar zij haar muzikale avonturen deelt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.